Nemesis eerste Nederlandse Disney+ Original | Serie Nieuws

Gepubliceerd op 18 oktober 2024 om 21:36

Geschreven door: Thom Walnoot

De eerste Nederlandse Original-serie op Disney+ ging op 16 oktober 2024 in première en heeft sindsdien veel aandacht getrokken. Deze spannende thriller volgt Sylvia van Maele (gespeeld door Lies Visschedijk), een Nederlandse officier van justitie, en Lars van Deurnen (Romana Vrede), een FIOD-rechercheur, in hun strijd tegen een groot financieel complot in Nederland.

De serie draait om witwascriminaliteit, belastingfraude en corruptie binnen de hoogste kringen van de samenleving. Nemesis laat zien hoe machtige groep mensen buiten schot blijven terwijl gewone mensen de gevolgen ondervinden. Vanaf de eerste aflevering wordt de toon gezet met een inval in een leeg kantoor dat miljoenen verdient met online gokken.

Nemesis is gebaseerd op het gelijknamige boek van Simon de Waal en biedt niet alleen spanning en actie, maar ook scherpe dialogen en momenten van humor. De serie raakt aan morele dilemma's: hoe ver gaan Sylvia en Lars om de waarheid te achterhalen, zelfs als dat hun eigen leven en dat van hun naasten in gevaar brengt?

Met sterke acteerprestaties, bijzondere locaties en een fantastisch verhaal zet Nemesis een nieuwe standaard voor Nederlandse series op internationale streamingplatforms. Een tweede seizoen wordt al verwacht, al is de releasedatum daarvan nog niet bekend.

Nemesis is nu te zien op Disney+.