Liam Payne (31) overleden na val uit een hotel | Muziek Nieuws

Gepubliceerd op 18 oktober 2024 om 22:10

Geschreven door: Thom Walnoot

Liam Payne, de 31-jarige ex-zanger van One Direction, is overleden na een val van de derde verdieping van een hotel in Buenos Aires, Argentinië. De politie meldt dat hij van het balkon van zijn kamer is gesprongen, nadat ze waren gebeld over zijn agressieve gedrag, vermoedelijk onder invloed van drugs of alcohol.

Getuigen hebben verklaard dat Payne zich vreemd gedroeg in de hotel lobby, waaronder het vernielen van zijn laptop. Fans verzamelden zich voor het hotel om te rouwen.

De politie heeft een onderzoek gestart naar de omstandigheden van zijn dood, en er zal een autopsie worden uitgevoerd. Payne was in Buenos Aires om een concert van zijn voormalige One Direction-collega Niall Horan bij te wonen.

Payne, afkomstig uit Wolverhampton, werd beroemd na zijn deelname aan The X Factor en was lid van One Direction van 2010 tot 2016. Na de split begon hij met een solo-carrière, maar had te maken met gezondheidsproblemen en een strijd tegen alcoholverslaving. Hij had ook een relatie met Cheryl Cole, met wie hij een zoon heeft.