Succesvolle Disney Franchise Descendants: The Rise of Red | Film Nieuws

Gepubliceerd op 18 oktober 2024 om 21:20

Geschreven door: Thom Walnoot

Tijdens het filmen van Descendants The Rise of Red gaf Brandy een belangrijke tip aan Rita Ora: stop met steeds sorry zeggen!

In deze vierde film van de populaire Descendants-reeks spelen de twee zangeressen de moeders van de hoofdpersonen. Brandy speelt Assepoester, net als in haar eerdere film Cinderella, en ze is de moeder van Chloe Charming. Rita Ora speelt de Queen of Hearts, de moeder van Red. De twee moeders hebben een verleden samen en de Queen of Hearts is nog steeds boos op Assepoester door iets wat vroeger op school is gebeurd.

Als de Queen of Hearts een staatsgreep pleegt in Auradon, gebruikt ze dit om wraak te nemen. Ze vangt Assepoester en dreigt haar te onthoofden. Hierdoor moeten Chloe en Red samenwerken om terug in de tijd te reizen en de gebeurtenis te stoppen die Reds moeder kwaadaardig maakte.

In het echt was Ora heel anders tijdens het filmen van die scène met Brandy. Ze bleef zich steeds verontschuldigen na elke scène, totdat Brandy haar vertelde dat ze daarmee moest stoppen en gewoon in haar rol moest blijven. Ondanks het spelen van vijanden op het scherm, bleef Ora Brandy herinneren dat ze van haar hield.

Ora kan nog steeds niet geloven dat ze samenwerkt met iemand die ze als kind bewonderde. Ze hield van Brandy's muziek en probeerde haar altijd na te doen. Het zien van Brandy als zowel zangeres als actrice inspireerde Ora in haar eigen carrière. Tijdens het filmen gaven ze elkaar advies en zongen ze zelfs samen.

Na het filmen zegt Ora dat ze een nieuwe liefde heeft gekregen voor kaarttrucs, omdat ze voor haar rol als Queen of Hearts moest leren kaarten te schudden en te draaien. Er was zelfs een goochelaar op de set om haar te helpen.

De film werd goed bekeken op Disney+. Disney+ geeft geen kijk cijfers vrij, maar op social media werd de hashtag #riseofred veel gebruikt.

Descendants: The Rise of Red is nu te zien op Disney+.